הרכיבים הבסיסיים:
1 פיתה מכוסמין מונבט עידן הנבט
3 כפות רסק עגבניות – רצוי להשתמש ברסק
עגבניות אורגני ואיכותי
2/1 כוס טופו קשה מגורד בפומפייה או גבינה
קשה מגורדת
1 כף עלי אורגנו יבשים
אפשרויות לתוספות:
10-5 זיתים מגולענים – רצוי אורגניים איכותיים
4-2 כפות גרעיני תירס – רצוי אורגניים כמובן
1 פלפל אדום אורגני חתוך לפרוסות
2/1 כוס פטריות פרוסות
1 כף שמן זית
4/1 כפית מלח ים אטלנטי
הוראות הכנה:
להפעיל התנור או טוסטר אובן כדי שיתחמם לחום של כ-200 מעלות צלזיוס.
להפשיר הפיתה מכוסמין מונבט (אפשר להכניס לתנור לזמן קצר כדי להפשיר מהר – אולם לא לתת לה להתחיל להיאפות).
לרדד הפיתה בעזרת מערוך כדי שתהיה בערך בחצי העובי המקורי של הפיתה.
למרוח מעל הפיתה את רסק העגבניות באופן אחיד.
לפזר האורגנו והטופו המגורד (או הגבינה).
לפזר התוספות.
להכניס לתנור החם ולאפות 10-15 דקות לפי הטעם.
הערות:
- שמן הזית בשילוב עם הטופו המגורד יכולים להוות תחליף לגבינה קשה.
- אם רוצים פיצה גדולה יותר אפשר לחבר יחד שתי פיתות (או יותר) מופשרות ולרדד אותן יחדיו לתחתית אחת גדולה.